Mobiel internet in Spanje?

Ben je van plan om naar Spanje te reizen en wil je zorgeloos gebruik kunnen maken van mobiel internet? In dit artikel verkennen we de mogelijke en beste opties voor mobiel internet in Spanje, zodat je altijd verbonden blijft zonder je zorgen te maken over hoge kosten. Of je nu de prachtige natuur wilt vastleggen, navigeert door de drukke straten van Barcelona, of nog belangrijke e-mails moet beantwoorden, wij zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van de voordeligste en meest praktische internetoplossingen voor jou.

Mogelijke opties voor Mobiel Internet in Spanje:

 1. Data only simkaart:
 2. Een data only simkaart is een simkaart specifiek voor internetten. Eigenlijk dus alles waarvoor je een (mobiele) dataverbinding nodig hebt. Hiermee kun je niet bellen of sms berichten sturen (wel via bijvoorbeeld WhatsApp videobellen / berichtjes versturen). Data simkaarten zijn uniek, omdat je geen telefoonnummer hebt, maar toch gebruik kunt maken van prepaid internet in België en andere landen tegen voordelige tarieven.

 3. Internationale Prepaid Kaart:
 4. Voor in het buitenland kan je ook een internationale prepaid kaart kopen. Deze kaarten zijn vaak een goede keuze voor reizigers die meerdere landen bezoeken. Meerdere providers in België bieden internationale prepaid kaarten aan die je vooraf kunt bestellen en die al klaar zijn voor gebruik zodra je in Spanje aankomt.

 5. Je eigen abonnement:
 6. Veel Belgische providers bieden roamingdiensten aan waarmee je jouw bestaande internetbundel in Spanje kunt gebruiken. Controleer wel altijd de roamingtarieven of speciale voorwaarden voor gebruik in het buitenland om verrassingen op je factuur te voorkomen.

 7. Spaanse Prepaid Simkaart:
 8. Een populaire optie is het aanschaffen van een lokale prepaid simkaart. Dit kan voordeliger zijn dan roaming met je Belgische abonnement, vooral als je van plan bent langer in Spanje te verblijven. Kijk voor simkaarten bij lokale telecom winkels of op het vliegveld bij aankomst.

Beste mogelijkheden voor mobiel internet in Spanje

De beste data only simkaart

Data Sim Europa: Met de XIPO CONNECT Data kaart Europa heb je toegang tot internet in 37 landen, de gehele EU plus enkele niet-EU landen zoals Zwitserland en Noorwegen, en zelfs in Noord-Amerika. Deze optie is dus perfect voor als je mobiel internet in Spanje wilt. Met tarieven tussen de €0,006 en €0,008 per MB, afhankelijk van de gekozen databundel, is dit een zeer kostenefficiënte manier om in heel Europa verbonden te blijven. De simkaart maakt gebruik van snelle 4G en is 365 dagen geldig en onbeperkt verlengbaar. XIPO CONNECT maakt gebruik van het Telefonica netwerk, dit is de grootste Spaanse netwerkprovider! Hierdoor ben je dus overal goed verbonden met het netwerk.

Haal nu je XIPO CONNECT Data sim door hier beneden te klikken!

Data simkaart Europa bestellen

Beste prepaid simkaart

Vergelijk de mogelijkheden hieronder en zoek de beste optie voor jou!

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Waar let je op wanneer je in Spanje mobiel internet gebruikt?

 • Dekking en Snelheid:
 • Zorg ervoor dat je kiest voor een provider die goede dekking biedt in Spanje, zodat je kunt genieten van stabiel en snel internet.

 • Datahoeveelheid:
 • Schat in hoeveel data je nodig zult hebben. Streaming en social media kunnen veel data verbruiken.

 • Geldigheidsduur:
 • Controleer hoe lang je data geldig is. Sommige prepaid opties hebben een beperkte houdbaarheid.

 • Vergelijk Tarieven:
 • Voordat je vertrekt, vergelijk de tarieven van verschillende providers op Prepaidkaart.nl om de beste deal voor mobiel internet in Spanje te vinden.

 • Bestel vooraf:
 • Overweeg om je internationale prepaid kaart of internetbundel voor Spanje vooraf te bestellen. Zo ben je bij aankomst direct online zonder het gedoe van het zoeken naar een winkel.

 • Check je Instellingen:
 • Zorg ervoor dat je mobiele apparaat correct is ingesteld voor gebruik in het buitenland om onverwachte kosten te voorkomen. Met de juiste voorbereiding en kennis kun je onbezorgd genieten van mobiel internet in Spanje, zonder bang te hoeven zijn voor een hoge telefoonrekening bij thuiskomst.

Data simkaart Canada

Op zoek naar de beste manier om in Canada verbonden te blijven? Een data simkaart kan de oplossing zijn. Ideaal voor reizigers die overal toegang willen tot mobiel internet zonder hoge roamingkosten. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden van data simkaarten in Canada, zodat je gemakkelijk en voordelig online kunt zijn.

Waarom een data simkaart voor in Canada?

Een data simkaart voor Canada is ideaal voor reizigers die voordelig en alleen mobiel internet nodig hebben. Je betaalt niet voor bellen en sms’en, wat kosten bespaart. Het biedt gemakkelijke en directe toegang tot internet bij aankomst, zonder dure roamingkosten. Met een data simkaart beheer je makkelijk je uitgaven door vooraf ingestelde datalimieten en geniet je van flexibiliteit zonder langdurige contracten. Bovendien zorgt het voor een snelle en betrouwbare internetverbinding via lokale netwerken.

Welke data simkaart voor Canada?

Voor data simkaarten kun je op veel plekken terecht. Maar wij raden XIPO CONNECT aan. XIPO CONNECT maakt internetten in Canada en daarbuiten zowel goedkoop als gemakkelijk. Hier zijn een paar redenen waarom hun data simkaart Canada de ideale keuze is:

 1. Betaalbaar:
 2. Geniet van lage tarieven, waardoor je meer data voor je geld krijgt. Je betaalt maar 0,6 cent per MB.

 3. Uitstekende dekking:
 4. Door samenwerkingen met meerdere providers in Canada geniet je van de beste dekking, waardoor je vrijwel overal toegang hebt tot stabiel en snel internet. Via XIPO CONNECT ben je aangesloten bij drie verschillende netwerken, namelijk: Rogers AT&T Wireless, Bell Mobility en Telus. Hierdoor ben je verzekerd van sterke signalen en snelle internettoegang in heel Canada.

 5. Geschikt voor iedereen:
 6. Of je nu op vakantie gaat, op zakenreis bent, of je apparaten van data moet voorzien, deze simkaart voldoet aan al je online behoeften en is makkelijk in gebruik voor iedereen.

 7. Flexibiliteit:
 8. De simkaart is onbeperkt geldig, je data blijft een jaar geldig. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verliezen van je data of de noodzaak om regelmatig nieuwe simkaarten aan te schaffen.

De data simkaart Europa + Noord-Amerika van XIPO CONNECT is de perfecte oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbare, betaalbare en gemakkelijke internetverbinding in Canada en ver daarbuiten. Of je nu door de bergen trekt, in de stad werkt, of gewoon bereikbaar wilt blijven tijdens je avonturen, deze simkaart zorgt ervoor dat je altijd en overal online bent.

Klik hieronder en haal jouw data simkaart voor in Canada!

simkaart Canada kopen

Waarom geen standaard simkaart of abonnement voor internet in Canada?

Een standaard simkaart of abonnement vanuit België gebruiken voor internet in Canada kan aanzienlijk duurder uitvallen. De redenen hiervoor zijn onder meer:

 • Hoge roamingkosten:
 • Belgische providers rekenen vaak hoge tarieven voor roaming buiten de EU. Dit betekent dat elke minuut bellen, elk verzonden sms’je, en elke MB data aanzienlijk meer kan kosten in Canada, wat snel oploopt tot een aanzienlijke rekening.

 • Beperkte data:
 • Standaard abonnementen hebben vaak een gelimiteerde hoeveelheid data die je tegen een redelijk tarief kunt gebruiken in het buitenland. Eenmaal deze limiet bereikt, kunnen de kosten voor extra data exorbitant hoog zijn.

 • Minder flexibiliteit:
 • Met een Belgische simkaart of abonnement ben je gebonden aan de voorwaarden van je provider, wat betreft roamingkosten en datagebruik. Dit geeft minder vrijheid in hoe je je data in Canada kunt gebruiken.

 • Onvoorspelbare kosten:
 • Het is moeilijk te voorspellen hoeveel je uiteindelijk zal uitgeven wanneer je een Belgische simkaart gebruikt in Canada. Veel reizigers komen thuis met onverwacht hoge telefoonrekeningen door roamingkosten.

Daarentegen is een specifieke data-only simkaart voor Canada een voordelige en efficiëntere optie. Je hebt namelijk:

 1. Voorspelbare kosten:
 2. Je koopt vooraf een bepaalde hoeveelheid data, wat betekent dat je precies weet wat je uitgeeft.

 3. Geen extra kosten:
 4. Er zijn geen verborgen kosten of onverwachte roamingtarieven. Je betaalt alleen voor de data die je vooraf hebt gekozen.

 5. Optimaal gebruik van lokale netwerken:
 6. Data-only simkaarten maken gebruik van lokale netwerken in Canada, wat zorgt voor een betere dekking en hogere internetsnelheden vergeleken met roaming via een Belgische provider.

Kortom, een specifieke data-only simkaart voor Canada biedt niet alleen een betere en stabielere internetervaring, maar helpt ook onnodige kosten te vermijden, wat het een betere keuze maakt voor reizigers die voordelig en efficiënt online willen blijven tijdens hun verblijf. Dus kijk op onze website voor de beste optie voor jou!

Een data only simkaart is voor veel reizigers dus de beste optie. Bepaal voor jezelf wat je precies nodig hebt en kies op basis daarvan de meest geschikte simkaart. Bekijk hier onze pagina over data only kaarten voor meer informatie over simkaarten met alleen internet.

Hoeveel kost een prepaid simkaart?

4 jan 2024 Simkaart

Tegenwoordig kan het erg lastig zijn om een geschikte provider te vinden. Als dit het geval is kan dit artikel je vast goed helpen. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over de goedkoopste prepaid simkaarten, gratis simkaarten, en de tarieven van de grootste providers in België zodat jij een goed doordachte keuze kan gaan maken.

Kosten van een prepaid simkaart

Wat kost een nieuwe prepaid simkaart nou precies? Hieronder staan de populairste providers op een rijtje die prepaid aanbieden:

 • Mobile Vikings: €10,- eenmalig
 • Proximus: €10,- eenmalig
 • Orange €15,- eenmalig
 • BASE: €15,- eenmalig

Gratis simkaart

Het is tegenwoordig niet vreemd meer dat providers gratis simkaarten verstrekken. Een nadeel van deze gratis simkaarten is dat je hier vaak geen gratis beltegoed bij krijgt (soms wel), maar je maakt uiteraard wel gebruik van de goedkope tarieven die deze providers rekenen voor bellen, sms’en en internetten. Ook kun je gewoon gebruik maken van de prepaid bundels.

Bekijk onze pagina over gratis simkaarten voor meer informatie.

Goedkoopste prepaid simkaart

Momenteel biedt Mobile Vikings de meest voordelige prijzen op het gebied van prepaid. Dit komt voornamelijk door het feit dat je meer tegoed krijgt dan waar je voor betaalt. Zo ontvang je altijd data en belminuten, en kun je zelfs onbeperkt sms’en.

Prepaid simkaart bestellen?

In onderstaande tabel kun je zien welke providers wij aanraden op basis van de kosten van prepaid simkaarten en de tarieven per belminuut, sms, en MB. Klik op een van de bestelknoppen om direct te bestellen!

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Kies je voor een data only optie, dan ontvang je een prepaid simkaart waar je alleen mee kunt internetten. Dit wordt vaak een data simkaart genoemd (omdat het alleen MB’s / GB’s bevat). Het voordeel hiervan is dat deze de voordeligste tarieven voor prepaid internet bevatten. Dit betekent dat je voordelig gebruik kunt maken van mobiel internet, zonder dat je hiervoor een abonnement hoeft af te sluiten.

Mobiel internet iPad

In dit artikel zal er besproken worden of je mobiel kunt internetten met een iPad. Daar kan nu alvast kort maar krachtig een antwoord op gegeven worden, namelijk dat kan! Wij geven je de beste optie om te kunnen internetten op je iPad en zullen ook uitleggen waarom dit zo is. Lees snel verder om erachter te komen!

Mobiel internet voor iPad

Tegenwoordig is het mogelijk om net als bij je mobiel ook in je iPad een simkaart te plaatsen. Hierdoor krijg je toegang tot het 3G-, 4G- of 5G-netwerk, dit ligt aan welke provider je hebt en welk toestel je hiervoor gebruikt. Het maakt niet uit waar je bent, of je nu in het park zit, op de camping bent of op vakantie bent. Ook werkt de mobiele data op je iPad als je onderweg bent of in andere EU-landen bent. Overal heb je dan toegang tot het internet, zolang er wel genoeg data beschikbaar is.

Providers die simkaarten aanbieden voor je iPad leveren standaard een microsim en nanosim aan, 1 van de 2 simkaarten past gegarandeerd, alleen moet je zelf even kijken wat past.

Data simkaart

De eerste optie is om een data simkaart aan te schaffen. Met deze simkaart kun je alleen internetten en niet bellen, maar dat is ook niet nodig omdat er niet gebeld kan worden met een iPad. Een data simkaart is ook prepaid, dus je zit niet aan abonnement vast en zal dus nooit te veel betalen. Het handige is dat de data op de simkaart een jaar houdbaar is en dus veel goedkoper zal zijn dan een abonnement, waarbij je aan maandelijkse kosten vastzit. Omdat deze simkaart alleen data verbruikt is internetten veel goedkoper dan een standaard herlaadkaart of abonnement. Daarom raden we een data only simkaart aan om te kunnen internetten op je iPad.

Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel

Standaard herlaadkaart

Een standaard herlaadkaart (prepaid simkaart) is ook een optie om te kunnen internet zonder WiFi op iPad. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat het prepaid is, dus het is geen abonnement waar vaste kosten aan vast zitten. Zo betaal je dus nooit te veel. Er zit wel een nadeel aan een standaard herlaadkaart. Met deze simkaart kun je appen en bellen, maar met een iPad kun je niet bellen dus is het onnodig om deze soort simkaart te kopen. Het is ook duurder vergeleken met de data simkaart. Wil je toch wel een standaard simkaart? Bekijk hieronder de beste herlaadkaarten van dit moment!

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Abonnement

Een andere optie is om een abonnement af te sluiten, maar net als bij de standaard prepaid simkaart geldt hier dat je betaalt voor bellen en appen, terwijl je niet kunt bellen met een iPad. Wel kun je bepalen dat je een vast bedrag per maand betaalt voor een databundel op je iPad. Het nadeel hiervan is, als je over het aantal beschikbare data heen gaat, je een torenhoge prijs moet betalen voor MB als je over het maximale beschikbare data heen gaat. Het kan ook zijn dat je niet alle MB’s gebruikt, maar dat zou dan betekenen dat je eigenlijk te veel heb betaald. Dit is niet handig, want waar het op neerkomt, is dat je eigenlijk altijd te veel betaalt en je moet wachten op nieuwe data totdat de maand voorbij is.

Wat is de beste simkaart voor mijn iPad?

De beste keuze volgens ons is dus om een data simkaart aan te schaffen. Het aanschaffen van een data simkaart is dus een handige en voordelige manier om onderweg toegang te krijgen tot internet zonder WiFi, zeker als je geen behoefte hebt aan bellen en sms’jes met je iPad. De redenen hiervoor zijn:

 • Met een data simkaart kun je zonder WiFi toegang krijgen tot 4G-netwerken
 • Overal toegang tot internet, zelfs als er geen WiFi beschikbaar is
 • Mobiele data werkt ook onderweg, zolang er genoeg data beschikbaar is
 • Data simkaarten zijn beschikbaar als microsim en nanosim en padden dus in de meeste iPads, hierdoor zijn de geschikt voor verschillende modellen
 • Data simkaarten zijn prepaid, dat betekent geen abonnementskosten en nooit te veel betalen
 • De data van een data simkaart zijn een jaar houdbaar, daardoor is het kostenefficiënter dan een abonnement
 • Data simkaarten zijn alleen bedoeld voor internetgebruik, daardoor zijn ze over het algemeen goedkoper dan abonnementen en herlaadkaarten, want je belt niet voor bellen of sms’en
Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel

Internet op iPad zonder WiFi

Om met een iPad te kunnen internetten heb je verbinding nodig. Dit kan dus ook zonder WiFi, als er geen WiFi beschikbaar is, kun je gebruikmaken van het mobiele internet. Volg het volgende stappenplan om mobiele data in te schakelen op de iPad zonder WiFi:

 1. Ga naar ‘Instellingen’(plaatje van een grijs tandwiel)
 2. Klik op ‘Mobiel Netwerk’
 3. Tik op het schuifje naast Mobiel Netwerk
 4. Er wordt automatisch verbinding gemaakt met de provider, nu kun je overal internetten

Hierna kun je prepaid internetten (of een abonnement gebruiken) met een iPad!

Voordelen van internetten op een iPad zonder WiFi

Er hangen verschillende voordelen aan als je gebruik wilt maken van je iPad zonder WiFi. Hieronder zijn een aantal voordelen genoemd die je in overweging kunt nemen:

 • Snelheid: Mobiele data biedt vaak een betere en stabielere internetverbinding, waardoor je sneller kunt browsen
 • Privacy: je krijgt een persoonlijke netwerkverbinding met mobiele data, je deelt dus geen openbaar netwerk met anderen
 • Veiligheid: het is veiliger om mobiele data te gebruiken dan openbare WiFi, hier kunnen gegeven kwetsbaar zijn voor aanvallen
 • Altijd verbonden: met mobiele data ben je altijd verbonden, ongeacht je locatie
 • Overal toegang: Zolang je een signaal hebt, zorgt mobiele data ervoor dat je overal toegang hebt tot internet. Of je nou in het park zit, op reis bent of in een afgelegen gebied bent

Vakantie simkaart Europa

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken, zelfs niet op je welverdiende vakantie. Denk aan het gebruik van je navigatie, het opzoeken van leuke restaurantjes of bezienswaardigheden en natuurlijk bereikbaar blijven voor het thuisfront. Het is daarom ook handig een simkaart voor je vakantie aan te schaffen, zodat jij altijd verbonden blijft zonder extra kosten, maar wat is dan de beste simkaart voor je vakantie in Europa? In dit artikel zullen wij dat verder toelichten.

Wat is de beste vakantie simkaart voor Europa?

Voor je vakantie naar Europa zijn er verschillende simkaart mogelijkheden beschikbaar, waaronder de aanschaf van een herlaadkaart. Hiermee kun je bellen, sms’en en internetten. Dit is handig voor als je op zoek bent naar een oplossing voor niet alleen data, maar ook voor bellen en sms’en. Op de homepage van prepaid-kaart.be vergelijk je eenvoudig alle herlaadkaarten / prepaid simkaarten.
Een alternatief is een sim only abonnement, alleen willen de meesten het liefst niet een apart abonnement afsluiten om een simkaart te ontvangen. Buiten de EU betaal je bovendien hoge kosten voor gebruik.

Velen willen tegenwoordig alleen verbonden blijven via het internet. In dat geval raden we aan om voor je vakantie naar Europa een data only simkaart aan te schaffen.

Data only simkaart voor je vakantie

Op zoek naar een geschikte prepaid data simkaart voor je vakantie? Wij raden de Data Simkaart Europa van XIPO CONNECT aan.

Deze data simkaart komt met 2GB (2000MB) en de data is 365 dagen geldig. Wanneer de 2GB op is zul je zelf de kaart weer online moeten opwaarderen, waar meerdere mogelijkheden voor zijn. Het opwaarderen werkt via prepaid internetbundels. De simkaart zelf is onbeperkt houdbaar en is daarom dus een eenmalige aanschaf.

Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel

Handig om te weten is dat je geen abonnement afsluit bij de aanschaf van bovenstaande data only simkaart.

Hoe weet ik of de data simkaart in mijn apparaat past?

Het zijn 3-in-1 simkaarten (Nano, Micro en standaard) waardoor de simkaart in vrijwel elk apparaat past, van een ouder model tot een nieuwer model. Natuurlijk moet je apparaat wel een simkaartslot hebben en moet een mobiele internetverbinding mogelijk zijn.

Waarom een data simkaart in Europa gebruiken?

Een prepaid data only kaart is een handige keuze als vakantie simkaart voor Europa voor het vrijblijvend gebruik van je laptop, tablet of ander apparaat. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een datakaart heeft dit geen invloed op je eigen abonnement of herlaadkaart, aangezien de 2 compleet los van elkaar staan. Bovendien is de kaart niet alleen werkzaam in Europa, maar ook in niet-EU landen zoals Noorwegen, Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Is het gebruik van een MiFi router nodig op vakantie?

Sta je op de camping, ben je op een plek waar slechte wifi is of heb je meerdere mensen die verbonden willen zijn met het internet? Dan kan een data only kaart Europa het beste in combinatie met een MiFi router gebruikt worden. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan ons artikel over prepaid data simkaarten voor je MiFi router.

Met een MiFi router is het mogelijk een hotspot te creëren die tot 10 apparaten kan verbinden met het internet. Zo is het mogelijk om met het hele gezin te internetten zonder dat er abonnementen overschreden worden en er onnodig kosten worden gemaakt of dat er sippe gezichten ontstaan omdat er geen toegang is tot het internet.

Of je nu een rondreis maakt door Europa, Amerika of ergens anders in de wereld, de data only sim kaarten van XIPO CONNECT maken het mogelijk om op een makkelijke en betaalbare manier te allen tijde verbonden te blijven met het internet en je voorkomt dus zodanig onnodige kosten.

Prepaid data simkaart voor je MiFi router kopen?

Ben jij op zoek naar de beste prepaid data simkaart voor je MiFi router? Wil je weten wat het beste bij jou past en waar je rekening mee moet houden? Wil je overal binnen de EU of wereldwijd verbonden blijven met je familie, vrienden of werk? Dan hebben wij de oplossing! In dit artikel kom je erachter welke prepaid data simkaart voor MiFi router bij jou past!

Prepaid data simkaart voor MiFi router

Om optimaal gebruik te maken van je MiFi router kun je het best een data sim voor je MiFi aanschaffen. Dit is ideaal voor als je veel aan het reizen bent en daardoor ook redelijk wat data gebruikt. Een prepaid data simkaart is zoals de naam al zegt alleen te gebruiken voor data/internet en gelukkig is dat ook het enige wat nodig is om je MiFi router te gebruiken. Daarnaast wil je ook snel kunnen internetten en snel kunnen schakelen. De grote voordelen van een prepaid kaart voor je MiFi router is dat je geen vaste kosten hebt, je zit niet vast aan een maandelijks of jaarlijks abonnement.

Direct een prepaid data simkaart voor MiFi router kopen?

Zie jij ook alle geweldige voordelen van een MiFi data simkaart voor je? Dan helpen wij je graag verder! De XIPO CONNECT prepaid data simkaart maakt gebruik van een snel 4G netwerk, zodat jij overal snel en gemakkelijk kan internetten binnen de EU of wereldwijd met je MiFi router.

Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel

Deze prepaid data sim heeft meerdere voordelen in vergelijking met een abonnement. Een van de belangrijkste voordelen is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Met een prepaid data simkaart heb je geen vaste maandelijkse kosten en hoef je geen contract af te sluiten. Je kunt eenvoudig je beltegoed opwaarderen wanneer dat nodig is en op die manier zelf controle houden over je uitgaven. Bovendien is een prepaid kaart vaak goedkoper dan abonnement, vooral als je niet veel belt of data gebruikt.

De prepaid data simkaart voor MiFi routers is beschikbaar in 3 verschillende varianten:

 1. De MiFi data simkaart Europa. Als je regelmatig in Europa op reis bent, is dit de geschikte data simkaart voor jou!
 2. De MiFi data simkaart Wereld. Wil jij gemakkelijk en zorgeloos internetten en ben jij vaak buiten Europa? Dan adviseren wij de MiFi data simkaart Wereld voor een voordelige en fijne reis!
 3. De MiFi data simkaart Nederland. Ideaal voor internetten in Nederland, gezien de databundels van deze simkaart het goedkoopst zijn!

Internationale data zonder gedoe: data simkaart voor op reis

Gebruik je jouw MiFi router ook een aantal keer in het buitenland? Dat kan! Met de data simkaart voor je MiFi router heb je nooit vaste kosten. Tijdens het aanschaffen van je prepaid data simkaart kun je direct opwaarderen, maar later is dat ook gewoon nog mogelijk.

Data van XIPO CONNECT simkaarten is altijd minstens 1 jaar houdbaar, wat veel langer is dan standaard prepaid bundels en abonnementen!

Voordelen van de data simkaart voor MiFi routers

Bovengenoemde data simkaarten bieden unieke voordelen die je bij geen enkele andere prepaid provider vindt. Hieronder zie je de belangrijkste redenen om voor deze data simkaart voor mifi router te kiezen:

 • Geniet van de goedkoopste MiFi internet tarieven, zowel in binnen- als buitenland.
 • Ervaar supersnel 4G internet met downloadsnelheden tot 300 Mbps.
 • De databundels zijn 365 dagen geldig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over verlies van tegoed.
 • In veel landen dekking via meerdere providers, wat zorgt voor een betere verbinding.

Simkaart met telefoonnummer kopen

Hoe werkt een simkaart? Vraagt u zich af hoe u een prepaid simkaart moet kopen en hoe het werkt als u een simkaart wilt kopen met nummer? Wilt u zeker weten dat u een mobiel nummer ontvangt bij uw aankoop? Krijgt u dit erbij of moet u dit nog aanvragen zodra u de simkaart ontvangt? Hieronder vindt u een duidelijke uitleg over het kopen van een prepaid simkaart met mobiel nummer en wat u hiervoor moet doen.

Simkaart kopen met nummer?

Bij bijna elke provider in België krijgt u gelijk bij uw aankoop van een simkaart een 06-nummer toegewezen. Dit ontvangt u dan in uw e-mail of per post, samen met uw nieuwe simkaart. Het is wel belangrijk om te vergelijken wat de kosten zijn als u een simkaart aanschaft met telefoonnummer. Elke provider biedt verschillende prijzen aan voor bellen, sms’en en internetten. Ook krijgt u bij elke provider vaak extra voordelen, zoals extra beltegoed, extra data of zelfs geen kosten voor uw simkaart! Hieronder ziet u een overzicht van de voordeligste providers, waaronder Simyo, waarbij u een simkaart met telefoonnummer krijgt:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Zoals u hierboven in het overzicht hebt kunnen zien, kunt u bij verschillende providers een prepaid simkaart kopen met nummer, zonder dat u zelf nog een telefoonnummer hoeft aan te schaffen. Zodra u de simkaart ontvangt, staat er een handleiding bij waarin wordt uitgelegd hoe u deze in uw telefoon kunt plaatsen.

Wat voor nummer krijg ik?

Bij aanschaf van een simkaart ontvangt u altijd een 06-nummer dat u kunt gebruiken in Nederland. Meestal krijgt u een uniek 06-nummer toegewezen wanneer u een simkaart met telefoonnummer koopt. Het is echter ook mogelijk om een aanvraag te doen om uw huidige telefoonnummer te behouden en over te zetten naar uw nieuwe simkaart. Dit is mogelijk bij de meeste providers en kan vaak direct of binnen enkele dagen worden geregeld. Het wijzigen van uw simkaartnummer naar een nieuw nummer is meestal gratis, maar houd er rekening mee dat dit definitief is en u uw oude nummer niet meer kunt herstellen. Voor een snelle afhandeling kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van uw provider.
Daarnaast is er geen limiet aan hoe lang u gebruik kunt maken van uw 06-nummer. Het vervalt pas wanneer u zelf aangeeft dat u geen gebruik meer wilt maken van het nummer, of wanneer u enkele jaren lang geen gebruik heeft gemaakt van uw persoonlijke 06-nummer.

Hoe lang is uw tegoed geldig?

Dit varieert per provider, maar over het algemeen is uw beltegoed onbeperkt geldig als u regelmatig uw telefoon gebruikt en opwaardeert. Het kan echter gebeuren dat de provider uw tegoed stopzet als u uw telefoon niet vaak gebruikt. Dit gebeurt meestal pas wanneer u een half jaar tot een jaar lang geen gebruik heeft gemaakt van uw simkaart, maar de provider zal u hier altijd tijdig over informeren. Met een simkaart met nummer kunt u er dus van uitgaan dat u er altijd gebruik van kunt maken, zelfs bij weinig gebruik. Zodra uw tegoed op is, kunt u geen uitgaande gesprekken meer voeren, maar u kunt nog wel gebeld of ge-sms’t worden door anderen.

Simkaart voor Amerika kopen?

Wanneer je naar de Verenigde Staten reist, is het belangrijk om een ​​betrouwbare manier te hebben om toegang te krijgen tot internet. Een optie is om een ​​data simkaart aan te schaffen, die internettoegang kan bieden via een lokaal mobiel netwerk. In dit artikel zal worden behandeld waar je op moet letten en welke opties er zijn voor een simkaart voor Amerika.

USA simkaart kopen

Er zijn meerdere aanbieders voor simkaarten voor Amerika. Afhankelijk van de soort simkaart en aansluiting (prepaid of abonnement) heb je dus meerdere opties.

De voordeligste provider voor een data only simkaart is XIPO CONNECT. Ze bieden een prepaid data simkaart die voor altijd houdbaar is en die makkelijk is op te waarderen. Ook kan de data gebruikt worden wanneer je wilt en is er geen verloopdatum. Wanneer je deze simkaart voor Amerika koopt, ontvang je bovendien 2 GB gratis data. Een andere belangrijke voordeel van deze sim is dat er twee Amerikaanse netwerken worden gebruikt: AT&T en T-Mobile USA.

simkaart Amerika kopen

Meer lezen over data simkaarten? Bekijk onze data only simkaart pagina voor meer informatie.

Wil je een simkaart waar je ook mee kunt bellen en sms’en, dan is de beste optie om die lokaal aan te schaffen. Simkaarten die je in België aangeschaft hanteren normaal gesproken te hoge tarieven voor bellen en sms’en binnen Amerika.

Aandachtspunten bij het kiezen van een simkaart voor Amerika

Er zijn een paar aandachtspunten waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een data simkaart voor gebruik in de Verenigde Staten:

 • Controleer of de simkaart goed werkt met je apparaat. Je apparaat moet bijvoorbeeld mobiele data ondersteunen om van 4G in Amerika gebruik te kunnen maken.
 • Zoek naar een simkaart met een goed dekkingsgebied. De Verenigde Staten is een groot land en niet alle mobiele netwerken hebben dezelfde dekking. Zorg ervoor dat je een simkaart kiest die een goede dekking heeft in de gebieden waar je heen gaat.
 • Denk aan de kosten van de simkaart en de opwaarderbundels. Er zijn veel opties beschikbaar en de prijzen kunnen sterk variëren.
 • Zorg er ten slotte voor dat je je simkaart activeert voordat je naar de Verenigde Staten vertrekt, zodat je dit niet op het laatste moment hoeft te doen.

Tweede simkaart voor alleen internet

In een tijd waarin we steeds meer afhankelijk zijn van internet, kan het handig zijn om een extra simkaart te hebben voor uw smartphone of tablet. Vooral als u veel onderweg bent of op reis gaat, is het hebben van een extra simkaart met alleen internet juist voordelig.

Voordelen extra data only sim

Een data only sim is een simkaart die alleen gebruikt wordt voor internet en geen belminuten heeft. Het voordeel van een extra data only sim is dat u altijd overal extra data tot uw beschikking heeft. U kunt bijvoorbeeld een data only sim gebruiken voor uw tablet of tweede smartphone, zodat u altijd en overal verbonden blijft.
Een data only simkaart is vaak ook voordeliger dan een reguliere simkaart met belminuten en data. U betaalt namelijk alleen voor het aantal Mb’s dat u nodig heeft. Daarnaast kunt u met een data only simkaart flexibel zijn en het aantal Mb’s dat u nodig heeft maandelijks aanpassen aan uw behoeften.

Een ander voordeel is dat u met een extra data only simkaart niet gebonden bent aan een bepaalde provider of abonnement. U koopt namelijk een prepaid data only simkaart die u gebruikt in elke simlockvrije smartphone, tablet of slim apparaat. Zo kunt u zelf bepalen welke provider het beste bij uw behoeften past.

Wat past bij u?

Bent u op zoek naar een extra data only simkaart? Bekijk onze data only simkaarten pagina. Hier kunt u een prepaid data only simkaart kopen met verschillende databundels. Zo bepaalt u zelf hoeveel data u nodig heeft en betaalt u alleen voor wat u gebruikt.
Een extra data only simkaart is ook handig als u op reis gaat en niet afhankelijk wilt zijn van wifi-netwerken in hotels of cafés. Bij XIPO CONNECT kunt u een extra data only simkaart kopen met 2 gigabytes aan gratis data voor €24,95. Zo bent u altijd en overal online, zonder u zorgen te maken over de kosten van roaming of het gebruik van openbare wifi-netwerken.

Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel

Conclusie

Kortom, een extra data only simkaart kan veel voordelen bieden als u alleen internet nodig heeft en uw belminuten wilt behouden voor uw hoofdtelefoon. Kijk voor meer informatie en de verschillende mogelijkheden op de data only simkaart pagina van XIPO CONNECT.

Met prepaid alleen bellen, kan dat?

19 apr 2023 Prepaid bellen

Vandaag de dag is bellen nog steeds een van de bekendste manieren van communicatie. Veel mensen gebruiken een herlaadkaart dan ook alleen om te bellen. Ben je benieuwd of er herlaadkaart bestaat die specifiek bedoeld zijn om alleen te bellen? In dit artikel zullen we deze vraag voor je beantwoorden.

Prepaid kaart voor alleen bellen

Er bestaan geen specifieke herlaadkaarten waarmee je alleen kunt bellen. Uiteraard kun je wel gewoon een normale prepaid kaart gebruiken om alleen te bellen en geen sms’jes versturen of gebruik maken van internet. Het is dan wel het voordeligste om voor een provider te kiezen die lage beltarieven hanteert. Beltarieven verschillen per provider. Hieronder zie je de goedkoopste optie:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Waarom zou je met een herlaadkaart alleen willen bellen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je alleen zou willen bellen met een herlaadkaart. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen voor je genoteerd.

 • Bellen met een oude telefoon is fijn en eenvoudig.
 • Bellen is een stuk persoonlijker dan smsen.
 • Als je vaak slecht bereik hebt of helemaal geen internet is het handig om altijd te kunnen bellen.
 • Senioren zijn vaak niet handig met een telefoon, daarom is bellen vaak makkelijker voor hun dan gebruik maken van internet.
 • Veel mensen met een prepaid telefoon van de zaak gebruiken deze alleen om mee te bellen.
 • Ouders geven jonge kinderen vaak een telefoon mee om alleen mee te bellen, zodat de kinderen contact op kunnen nemen met zijn/haar ouders of andersom.

Wat zijn alternatieven voor bellen via prepaid?

Met prepaid kun je makkelijk bellen en sms’en, maar er zijn ook wat alternatieven op normaal bellen en sms’en. Tegenwoordig heb je ook een heleboel opties met data. Je kunt nu ook mensen bellen of videobellen via Whatsapp, Snapchat en nog veel meer platformen. Ook kun je via al deze platformen razendsnel berichten versturen en ontvangen. Wanneer je alleen gebruik wilt maken van data kan je beter een data simkaart aanschaffen.

1 2 3 7

Search

+