Gratis simkaart

Bij de aankoop van een nieuwe simkaart ontvang je hier eigenlijk altijd gratis belwaarde of tegoed op, als je voor de simkaart hebt betaald. Dit maakt de herlaadkaart nog goedkoper, maar je hebt ook een gratis simkaart waar je dus helemaal niets voor hoeft te betalen! Klinkt dit aantrekkelijk? Lees dan snel verder.

Gratis simkaart bestellen

Een aantal providers verstrekken een gratis simkaart/gratis herlaadkaart, die je hier online kunt bestellen! Dit zijn momenteel herlaadkaarten van Mobile Vikings en Jim Mobile:

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
Mobile Vikings0,00750,00750,0075 Bestel
XIPO CONNECT--0,006Bestel

Mobile Vikings

Je kunt een gratis simkaart bestellen van Mobile Vikings als je hierop nummerbehoud toepast. Je ontvangt dan geen gratis belwaarde. Wil je een nieuw nummer? Dan betaal je €15,- voor de simkaart. Ook een data-only simkaart van Mobile Vikings kost €15,-.

Jim Mobile

Bij een gratis herlaadkaart van Jim Mobile kun je wel gratis belwaarde ontvangen! Je moet hiervoor dan wel nummerbehoud aanvragen, maar dit lijkt toch wel een heel aantrekkelijke deal. Let echter wel op dat je hiermee ook direct verbonden bent aan de tarieven voor mobiele diensten van Jim Mobile. De losse tarieven zijn vrij hoog, maar Jim Mobile heeft wel goedkope prepaidbundel waarmee je veel tegoed krijgt voor je geld.

Een nadeel van deze gratis simkaarten is dat je hier geen gratis belwaarde bij krijgt, maar je maakt uiteraard wel gebruik van de goedkope tarieven die deze providers rekenen voor bellen, sms’en en internetten. Ook kun je gewoon gebruik maken van de prepaid bundels.

Gratis belwaarde of tegoed bij je simkaart

In sommige gevallen kan het nog voordeliger zijn om geen gratis simkaart aan te schaffen, maar een betaalde simkaart waarop je meer belwaarde of tegoed krijgt dan dat je betaald.
Voor een simkaart betaal je gemiddeld €10,- en bij sommige providers krijg je maar liefst belwaarde of een bepaald tegoed aan belminuten en MB’s wat €15,- of meer waard is. Hoeveel gratis beltegoed een provider geeft kun je zien in de tabel op onze homepage. In sommige gevallen ontvang je dit gratis tegoed pas na opwaardering of activering van de simkaart. Dit is afhankelijk van de voorwaarden die de provider hieraan stelt.

Wanneer moet je kiezen voor een gratis simkaart?

Bij het kiezen van een bepaalde simkaart zijn een aantal dingen belangrijk als je goedkoop uit wilt zijn. De kosten van de aanschaf van een simkaart zijn daarin eigenlijk het minst belangrijk. Een gratis simkaart klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk moeten de tarieven van de provider ook goedkoop zijn voor jouw situatie. Ben je bijvoorbeeld een internetter, dan is het zonde als je kiest voor een gratis herlaadkaart van een provider die hoge kosten voor MB’s hanteert. Uiteindelijk kost het je dan heel veel geld. Zoals eerder is gezegd kost geen enkele simkaart veel geld, omdat je op een betaalde simkaart altijd gratis belwaarde krijgt.
De belangrijkste zaken bij de aanschaf van een prepaid simkaart zijn:

  • Bekijk je eigen gebruik. Ben je een beller, sms’er of internetter? Zoek dan een provider die goedkope tarieven biedt voor de mobiele dienst waar jij het meest van gebruikt.
  • Gebruik je je smartphone vaak? Dan zijn prepaid bundels erg goedkoop. Bekijk welke provider goedkope prepaid bundels aanbiedt die goed aansluiten bij jouw gebruik.
  • Weet je niet precies wat je verbruikt? Kies dan voor een provider die meerdere prepaid bundels aanbiedt, zodat je kunt testen wat het goedkoopst is in jouw situatie zonder dat je hoeft over te stappen van provider. Ook kun je de keuze maken voor de goedkoopste prepaid provider in het algemeen, momenteel is dit Orange.

Laat je dus niet verleiden door een gratis simkaart/gratis herlaadkaart, want de mobiele tarieven zijn veel interessanter om goedkoop te kunnen bellen of internetten.