IMEI-nummer, waar vind je het en wat heb je eraan?

Het IMEI-nummer is het serienummer van je mobiele telefoon of smartphone. Het klinkt dus eigenlijk een stuk ingewikkelder dan dat het is. IMEI staat voor ‘International Mobile Equipment Identity’, wat letterlijk identiteit van de internationale mobiele toestellen betekent. Iedere mobiele telefoon heeft dus een uniek nummer, wat als herkenningspunt van je telefoon dient. Zo hebben mensen bijvoorbeeld ook allemaal hun eigen BSN nummer. Gekke vergelijking misschien, maar zo werkt het wel. Wat je er precies aan dit unieke serienummer hebt zullen we je vertellen, nadat we hebben uitgelegd waar je het IMEI-nummer van jouw telefoon kunt vinden.

Wat is het IMEI-nummer van mijn telefoon?

Iedere telefoon heeft dus een uniek IMEI-nummer, zodat de unieke informatie van iedere smartphone te achterhalen is. Dit serienummer is gekoppeld aan je telefoon en niet aan je simkaart. Het simkaart nummer en het IMEI-nummer worden weleens door elkaar gehaald, maar zijn echt twee andere dingen. Het simkaartnummer is, zoals de naam al zegt, het nummer dat gekoppeld is aan je simkaart. Dit nummer heb je voornamelijk nodig om je nummer over te zetten op een andere prepaid kaart.

Het IMEI-nummer kun je op verschillende manieren vinden

De verschillende manieren om het serienummer van je telefoon te vinden zijn:

  • door *#06# in te toetsen en vervolgens op de beltoets te drukken;
  • als je een mobiel met abonnement hebt op de bevestiging van je abonnement;
  • op de simkaarthouder;
  • achterop de accu;
  • op de originele verpakking van je telefoon;
  • via de instellingen van je telefoon.

Het IMEI-nummer opvragen met een androidtelefoon

Met bijvoorbeeld een Samsung, Huawai of LG smartphone welke op Android draait, kun je dit serienummer opvragen via:
Instellingen – Over de telefoon – Status – IMEI informatie

Het IMEI-nummer opvragen met een iPhone

Met een iPhone kun je je IMEI nummer opvragen via:
Instellingen – Algemeen – Info – IMEI

Het IMEI-nummer kun je herkennen aan een 15-cijferig nummer. Het is het makkelijkst om deze op te vragen via de instellingen van je telefoon, of op te vragen door naar *#06# te bellen. Hiervoor hoef je namelijk niet je hele telefoon uit elkaar te halen. Scheelt weer. Heb je ondanks deze getoonde manieren het IMEI-nummer niet kunnen vinden, neem dan even contact op met de fabrikant van je telefoon / smartphone.

Wanneer heb je het IMEI-nummer nodig?

Je IMEI-nummer kan heel handig zijn wanneer je je telefoon bent verloren of als hij is gestolen. Op deze manier kun je namelijk bewijzen dat het om jouw telefoon gaat als hij gevonden is, kan de provider je telefoon aan de hand van dit nummer blokkeren, of kan je aangifte doen bij de politie op basis van je IMEI-nummer. De politie kan ook een SMS bom naar je telefoon sturen als deze gestolen is, obv het IMEI-nummer, met de tekst: ‘Deze telefoon is gestolen, neem contact op met de politie’. Je telefoon wordt op deze manier waardeloos voor dieven. Echter zul je dan wel zonder telefoon ook moeten weten wat dit nummer is. Noteer je IMEI-nummer dan ook altijd ergens thuis, zodat je deze ook zonder je telefoon bij je hebt.

Ook zal je het IMEI-nummer soms nodig hebben voor de verzekering van je telefoon.

2.4/5 - (5 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+