IPhone los kopen of met abonnement?

17 sep 2021 Algemeen

Het blijft een lastige afweging ga je je nieuwe iPhone los kopen of toch liever met een abonnement. Er zitten zowel voor als nadelen aan beide manieren. In dit artikel beschrijven wij kort deze voor-en nadelen. Hopelijk helpt het jou bij het beslissingsproces en weet je na het lezen van dit artikel voor welke manier je gaat!

Voor-en nadelen van een abonnement

Voordelen

Als je oude telefoon kapot is gegaan en je hebt met spoed een nieuwe telefoon nodig maar je kan het niet op korte termijn bekostigen dan is een abonnement de perfecte uitkomst. Wel is het goed om eerst te kijken of een iPhone 10 reparatie niet goedkoper is dan het halen van een gloednieuwe telefoon. Naast het snel afsluiten en verkrijgen van een nieuwe telefoon is een ander voordeel van een abbo dat je vaak korting krijgt op een bundel dat je afsluit.

Nadelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Het afsluiten van een abonnement is toch niet zo heel goedkoop als mensen denken. Vaak moet je nog kosten betalen voor het toestel dit komt soms al rond de € 300,- euro uit. Daarnaast heb je ook nog een flink maandbedrag dat betaald moet worden. Dit maandbedrag wordt berekend op basis van het toestel en de bundel. Voor een nieuwe iPhone kan je zo al rond de € 60 euro per maand betalen. Mocht je niet zeker zijn van je inkomsten dan is het natuurlijk niet verstandig om voor zoveel geld per maand een abonnement af te sluiten. Daarnaast wordt je abonnement tegenwoordig geregistreerd als een schuld. Dit betekent dat als jij een hypotheek voor een woning wil afsluiten je een stuk minder geld krijgt. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden.

Voor-en nadelen van het los kopen

Voordelen

Het grootste voordeel van een iPhone los kopen is dat je zelf kan bepalen hoe veel je in de maand kwijt wil zijn aan belminuten en mb’s. Kies je voor een Sim Only abo of prepaid Sim Only dan kan je zeker veel kosten besparen op jaar/ maand basis. Daarnaast is op het moment van aanschaf de telefoon van jou. Hierdoor zit je niet met een kapotte telefoon tijdens een abonnement of andere vervelende zaken.

Nadelen

Een nadeel en vaak op de drempel waarom mensen toch liever voor een abonnement gaan is de aanschafprijs van een losse iPhone. Ook worden de meeste iPhones steeds duurder en zit je voor een gemiddelde prijs al rond de € 900 – € 1100,- euro. En dat is niet even een bedrag wat veel mensen op hun rekening hebben staan. Daar moet je wel voor sparen natuurlijk. Ook hebben veel mensen het er niet voor over om zoveel geld aan een telefoon uit te geven. Ten slotte, is een los toestel niet verzekerd als je geen aparte verzekering erbij neemt. Dus wanneer je iPhone kapot is dan kan je ook voor vervelende kosten komen te staan. Zeker als je een nieuwe iPhone hebt. Een iPhone X scherm reparatie kan bijvoorbeeld al rond de € 200,- euro kosten. Houdt hier dus rekening mee als je een los toestel koopt.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+