Prepaid nano simkaart kopen

5 jan 2023 Simkaart

Als je wilt bellen, internetten of sms’en met de nieuwere smartphones, dan heb je tegenwoordig een nano simkaart nodig. Dit is de kleinste simkaart en past in de recentere smartphones. Voor de rest werkt een herlaadkaart van nano formaat precies hetzelfde als een ander formaat. In dit artikel vertellen wij je alles over prepaid nano simkaarten!

Online een prepaid nano simkaart kopen?

Een nano herlaadkaart (prepaid simkaart) gebruiken wordt steeds populairder. Dit komt voornamelijk omdat de recentere telefoons allemaal behoefte hebben aan een nano formaat, omdat telefoons steeds dunner worden en er minder ruimte voor is. Handig om te weten is dat het niet uitmaakt welke provider je kiest, elke provider levert tegenwoordig een nano kaart (herlaadkaart). In het overzicht hieronder vind je het beste aanbod van dit moment:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Wat is een nano simkaart?

Een nano herlaadkaart is niets anders dan de gewone simkaart die iedereen kent, hij is alleen een flink stukje kleiner. De nano simkaart is de kleinste (fysieke) kaart op de markt met een afmeting van 12,3 X 8,8 mm. De simkaart is zo klein dat alleen de chip zichtbaar is.

Of jij een nano sim nodig hebt is, afhankelijk van welke telefoon je hebt. De meeste telefoons uit 2015/2016 en later hebben een nano simkaart nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Apple heeft bijvoorbeeld in 2013 al de nano simkaart geïntroduceerd met de iPhone 5. Samsung liep hier een jaar op achter. Zij brachten in 2015 de Samsung Galaxy S5 uit en deze telefoon beschikt ook over een nano simkaart slot. Elk model van beide telefoonproducenten hebben vanaf dat moment alleen nog maar gebruik gemaakt van nano simkaarten.

Heb jij een simkaart gekregen die niet in je telefoon past toen je een herlaadkaart kocht? Wees niet bang, er zijn een paar simpele oplossingen voor. Deze lees je hieronder.

Standaard of micro simkaart naar nano simkaart knippen

Het is mogelijk om van je standaard- of micro simkaart een nano simkaart te maken. De meeste providers bieden hun simkaarten aan in een handige 3-in-1 verpakking. Hierdoor heb je alle 3 de formaten in 1 makkelijke verpakking. Zo kan je de standaard simkaart, de micro simkaart en de nano simkaart er gemakkelijk uit drukken.

Heb je geen 3-in-1 simkaart? Wees niet getreurd, er is hier een simpele oplossing voor. De simkaart kan dus ook geknipt worden. Alleen is het niet verstandig om dit eigenhandig te doen, dit raden wij dan ook af. Uiteraard is het vervelend als je nieuwe simkaart niet direct in het toestel past, maar laat dit doen door een professional. Elke telefoonwinkel kan een simkaart foutloos knippen.

Het zelf knippen van de simkaart heeft een paar risico’s. Namelijk dat een normale schaar vaak wat te groot is om de simkaart netjes te knippen. Daarnaast is er ook nog een grote kans dat de schaar de chip beschadigd, waardoor de simkaart helemaal niet meer werkt. Als dit het geval is moet je een nieuwe simkaart bestellen bij uw provider en moet je nog langer wachten voordat je kan bellen, internetten of sms’en.

Nano simkaart adapter

Alle providers leveren tegenwoordig een adapter bij hun simkaart. Met deze adapter kan je de simkaart weer een maatje groter maken. Je kan van een nano sim weer een micro simkaart maken of zelfs de standaard simkaart (ook al wordt deze nog zelden gebruikt). Dit kan enorm handig zijn omdat de herlaadkaart eventueel nog in een tablet of laptop zou kunnen passen als je daar behoefte aan hebt.

Het is ook nog erg makkelijk. Je drukt je huidige simkaart in de adapter, je zorgt dat de nano simkaart gladjes in de adapter zit en dan is hij al klaar voor gebruik. Als de provider geen adapter meelevert is het altijd nog een optie om deze los te kopen. Je kan deze op meerdere plekken kopen en het is redelijk goedkoop. Je kan al een adapter kopen voor €1,99.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+