Prepaid of sim only, wat is de beste keuze?

24 feb 2021 Algemeen

Veel mensen vragen zich af: moet ik kiezen voor prepaid of sim only? In deze blog wordt het belangrijkste verschil uitgelegd en wordt er ingegaan op de belangrijkste voor- en nadelen van een Herlaadkaart en sim only. Ook worden belangrijke punten waar men op moet letten tijdens het maken van een keuze belicht, zo helpen wij jou met het maken van een goede keuze.

Verschil tussen een herlaadkaart en sim only

Om een goede keuze te kunnen maken tussen een prepaid kaart/herlaadkaart en sim only is het belangrijk om eerst het verschil te weten. Sim only is een mobiel abonnement dat maandelijks aangevuld wordt met nieuwe mb’s en/of belminuten, je betaalt dus iedere maand een vaste prijs voor de bundels die je gekozen hebt. Met een herlaadkaart koop je de mb’s en belminuten van te voren en deze kun je dan gebruiken totdat deze op zijn, als dit gebeurt kan je weer nieuwe kopen zodat jouw telefoon weer opnieuw gebruik kan maken van internet en de belfunctie.

Voordelen en nadelen herlaadkaart

Een herlaadkaart heeft natuurlijk een aantal belangrijke voordelen maar ook een aantal nadelen, deze worden hieronder toegelicht:

Voordelen

  • Er is weinig financieel risico, er wordt niet iedere maand standaard geld afgeschreven. Je betaald eenmalig een bedrag aan MB’s en koopt weer bij als je nieuwe nodig hebt.
  • Je zit niet vast aan een contract en kan dus wanneer je wilt een andere herlaadkaart of sim only aanschaffen.
  • Het zorgt dat het belgedrag beperkt blijft, dit kan kosten besparen maar is ook handig voor jongeren die voor het eerst een mobiel krijgen. Met een herlaadkaart leren zij verstandig omgaan met hun belminuten en gaan ze niet over een bepaald bedrag heen.
  • Je bent niet te traceren met een herlaadkaart. Op het moment dat je deze verwijdert van je mobiel, kan niemand jouw locatie via deze manier achterhalen en blijft je privacy ongeschonden.

Nadelen

  • Op het moment dat je beltegoed of je MB’s op zijn, zul je opnieuw moeten opwaarderen voordat je weer online kan gaan.

Belangrijk bij het maken van de keuze voor een herlaadkaart:

Als je de keuze maakt voor herlaadkaart zijn er meerdere dingen waar je op moet gaan letten, zo zullen sommige providers per minuut afschrijven en andere zullen dit per seconde doen. Dit kan een aanzienlijk verschil maken als jij veel korte telefoongesprekken hebt die een paar seconde langer duren dan een minuut. In dit geval kunnen er dus twee minuten worden afgeschreven en zo ga je snel door je herlaadkaart heen. Verder is het altijd belangrijk om de tarieven met elkaar te vergelijken en te bedenken dat er aan speciale aanbiedingen vaak ook een mindere kant zit.

Voordelen en Nadelen van sim only

Ook een sim only abonnement heeft zijn voordelen en zijn nadelen:

Voordelen

  • Je krijgt een standaard aantal MB’s en belminuten afhankelijk van de gekozen bundel en hoeft deze niet zelf te kopen, dit scheelt tijd en moeite.
  • Een sim only is flexibel, er zijn veel verschillende manieren om deze af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks. Vaak is het zo dat hoe langer het contract hoe goedkoper de kosten per maand zijn.

Nadelen

  • Je krijgt er geen toestel bij. Bij het aanschaffen van een sim only abonnement wordt er geen toestel meegeleverd. Mocht jouw mobiel dus stuk gaan moet je hier een nieuw apparaat voor kopen terwijl je sim only vaak wel gewoon doorloopt .
  • Duur als je over je bundel gaat. De kosten van je internet en bellen kan flink oplopen als je meer verbruikt dan je gekocht hebt.
  • Belangrijk bij het maken van de keuze voor sim only

    Bij het maken van de keuze van sim only is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Wilt u voordelig uit zijn kunt u beter een langer abonnement kiezen omdat dit vaak voor u voordeliger is. Wederom is het belangrijk om op het aantal belminuten te letten omdat providers deze soms naar boven afronden. Verder is het belangrijk om te controleren welke simkaart wordt ondersteund door uw telefoon. Veel nieuwere telefoons zullen SIM-lock vrij zijn maar oudere telefoons kunnen een verschil in micro-sim en nano-sim hebben.

    Wat is voor mij de beste keuze, herlaadkaart of sim only?

    Wat is voor jou uiteindelijk de beste keuze, herlaadkaart of sim only? Ons advies is om eerst goed te bedenken wat belangrijk voor jou is en wat jij nodig hebt om optimaal gebruik te maken van je mobiel. Misschien vind jij het belangrijk om zo goedkoop mogelijk uit te zijn en wil je nergens aan vast zitten of wil je juist meer controle over je kosten. In al deze gevallen is een herlaadkaart zeker geschikt voor jou. Hieronder hebben we een tabel toegevoegd met de beste herlaadkaart optie.

    Prepaid providerBellenSMSPer MB
    Mobile Vikings
    (€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
    0,200,0075
    0,0075
    Bestel
    XIPO CONNECT
    (Data Only Jaarbundels)
    --Vanaf 0,006Bestel
    Rate this post

    Geef een reactie

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Search

    +