Simkaart in laptop: Opties & Uitleg

Ben je veel onderweg en wil je niet afhankelijk zijn van openbare wifi netwerken? Een simkaart voor je laptop zou dan een handig alternatief kunnen zijn. In dit bericht zal informatie worden gegeven over de verschillende opties die er zijn en zullen we kijken naar wat de beste optie is voor jou.

Hoe werkt een simkaart voor je laptop?

De 2 opties voor het gebruiken van een simkaart in je laptop zijn:

  1. Een dongle waar de simkaart in geplaatst kan worden.
  2. Een LTE laptop met een ingebouwde module.

Er zijn verschillende usb-sticks waar een simkaart in geplaatst kan worden, deze usb-stick wordt ook wel een dongle genoemd. Tevens bestaan er laptops die aan de binnenkant een speciale module ingebouwd hebben waar de simkaart in geplaatst kan worden, deze laptops worden ook wel LTE laptops of 4G/5G laptops genoemd. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een mobiel abonnement of een prepaid simkaart (herlaadkaart) om te internetten waar je maar wil.

Als je al beschikt over een laptop zou je kunnen checken of jouw laptop al een ingebouwde module heeft voor een simkaart. Dit zou je kunnen doen door de handleiding van jouw laptop te lezen of door de naam van jouw laptop model te googlen. Mocht dit niet het geval zijn, is het in de meeste gevallen voordeliger om een usb-sticks of mifi router aan te schaffen waar een simkaart in kan.

De 3 soorten simkaarten voor laptops

  1. Een prepaid simkaart
  2. Een data simkaart
  3. Een Sim only abonnement

Prepaid simkaart voor laptop

Als je niet zoveel gebruik maakt van het internet, kan je het beste kiezen voor een prepaid simkaart voor je laptop. Het voordeel van een prepaid kaart (herlaadkaart) is dat je zelf bepaald wanneer en hoeveel je wil opwaarderen. Zie hieronder de beste optie voor een prepaid simkaart in België:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Een data simkaart voor laptops

Wanneer je alleen gebruik wil maken van het internet kan het verstandig zijn om een data simkaart voor je laptop aan te schaffen. Hiermee kan je niet bellen of SMS’en. Wel is data voordelig en lang houdbaar. Vergelijk hier verschillende data only simkaarten.

Gratis dataPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel

Sim only abonnement voor laptop

Welke simkaart het beste is voor jou, is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wanneer je veel gebruik maakt van internet en ook af en toe wil bellen met je simkaart kan het verstandig zijn om een sim only abonnement af te sluiten.

Andere opties voor mobiel internet op je laptop

Wanneer je al een mobiel hebt met een abonnement of prepaid simkaart, zou je ook je de hotspot van je telefoon kunnen gebruiken om te internetten op je laptop. Ga hiervoor naar de instellingen van je telefoon en klik op “mobiel netwerk” of “wifi en netwerk”. Vaak zie je dan de optie “hotspot”, “wifi-hotspot” of “tethering”.

Wanneer je liever niet afhankelijk wil zijn van je telefoon abonnement zou je ook voor een mifi router kunnen kiezen. Een mifi router is een klein kastje waarmee je een draadloos netwerk kan creëren via een mobiele provider. In de mifi router moet ook een simkaart met een databundel geplaatst worden. Het voordeel van een mifi router is dat er meerdere apparaten gebruik kunnen maken van hetzelfde netwerk.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+