Simkaart met telefoonnummer kopen

Hoe werkt een simkaart? Vraagt u zich af hoe u een prepaid simkaart moet kopen en hoe het werkt als u een simkaart wilt kopen met nummer? Wilt u zeker weten dat u een mobiel nummer ontvangt bij uw aankoop? Krijgt u dit erbij of moet u dit nog aanvragen zodra u de simkaart ontvangt? Hieronder vindt u een duidelijke uitleg over het kopen van een prepaid simkaart met mobiel nummer en wat u hiervoor moet doen.

Simkaart kopen met nummer?

Bij bijna elke provider in België krijgt u gelijk bij uw aankoop van een simkaart een 06-nummer toegewezen. Dit ontvangt u dan in uw e-mail of per post, samen met uw nieuwe simkaart. Het is wel belangrijk om te vergelijken wat de kosten zijn als u een simkaart aanschaft met telefoonnummer. Elke provider biedt verschillende prijzen aan voor bellen, sms’en en internetten. Ook krijgt u bij elke provider vaak extra voordelen, zoals extra beltegoed, extra data of zelfs geen kosten voor uw simkaart! Hieronder ziet u een overzicht van de voordeligste providers, waaronder Simyo, waarbij u een simkaart met telefoonnummer krijgt:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Zoals u hierboven in het overzicht hebt kunnen zien, kunt u bij verschillende providers een prepaid simkaart kopen met nummer, zonder dat u zelf nog een telefoonnummer hoeft aan te schaffen. Zodra u de simkaart ontvangt, staat er een handleiding bij waarin wordt uitgelegd hoe u deze in uw telefoon kunt plaatsen.

Wat voor nummer krijg ik?

Bij aanschaf van een simkaart ontvangt u altijd een 06-nummer dat u kunt gebruiken in Nederland. Meestal krijgt u een uniek 06-nummer toegewezen wanneer u een simkaart met telefoonnummer koopt. Het is echter ook mogelijk om een aanvraag te doen om uw huidige telefoonnummer te behouden en over te zetten naar uw nieuwe simkaart. Dit is mogelijk bij de meeste providers en kan vaak direct of binnen enkele dagen worden geregeld. Het wijzigen van uw simkaartnummer naar een nieuw nummer is meestal gratis, maar houd er rekening mee dat dit definitief is en u uw oude nummer niet meer kunt herstellen. Voor een snelle afhandeling kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van uw provider.
Daarnaast is er geen limiet aan hoe lang u gebruik kunt maken van uw 06-nummer. Het vervalt pas wanneer u zelf aangeeft dat u geen gebruik meer wilt maken van het nummer, of wanneer u enkele jaren lang geen gebruik heeft gemaakt van uw persoonlijke 06-nummer.

Hoe lang is uw tegoed geldig?

Dit varieert per provider, maar over het algemeen is uw beltegoed onbeperkt geldig als u regelmatig uw telefoon gebruikt en opwaardeert. Het kan echter gebeuren dat de provider uw tegoed stopzet als u uw telefoon niet vaak gebruikt. Dit gebeurt meestal pas wanneer u een half jaar tot een jaar lang geen gebruik heeft gemaakt van uw simkaart, maar de provider zal u hier altijd tijdig over informeren. Met een simkaart met nummer kunt u er dus van uitgaan dat u er altijd gebruik van kunt maken, zelfs bij weinig gebruik. Zodra uw tegoed op is, kunt u geen uitgaande gesprekken meer voeren, maar u kunt nog wel gebeld of ge-sms’t worden door anderen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+