Simkaart zonder abonnement kopen?

Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het mobiele internet is tegenwoordig ook ontzettend makkelijk te gebruiken. Ook het bellen is tegenwoordig een stuk makkelijker en goedkoper geworden. Toch is naast een mobiel abonnement voor velen de prepaid simkaart alsnog de beste optie. Wij laten je hier zien wat de voordelen zijn van een simkaart zonder abonnement en wanneer dit voor jou voordeliger kan zijn.

Waarom een herlaadkaart?

Het idee van een herlaadkaart is vooraf opwaarderen van het beltegoed. Dit tegoed kun je vervolgens gebruiken om te sms’en, bellen of internetgebruik. Als dit verbruikt is kan dit eenvoudig online opgewaardeerd worden. Het grootste voordeel van een herlaadkaart is dat je niet vastzit aan een abonnement. Je betaalt dus niet voor belminuten of mb’s die je niet hebt gebruikt. Je betaalt alleen voor wat je echt gebruikt. Waar je bij je abonnement je overgebleven belminuten en data aan het einde van de maand kwijt bent, blijft je tegoed op een herlaadkaart onbeperkt geldig, mits je minimaal 1x in de 6 maanden je tegoed gebruikt. Er zijn dus geen financiële risico’s, omdat je inzicht in je eigen gebruik hebt en nergens aan vast zit.

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Wanneer is dit voor mij gunstig?

Als jij je niet graag gebonden voelt en niet vast wilt zitten aan onnodige vaste lasten, dan is een herlaadkaart de oplossing voor jou. Dit geeft een betere controle over je telefoonkosten en voorkomt automatische afschrijvingen. Een herlaadkaart is alleen gunstig wanneer je te weinig belt voor een abonnement. Je zult jezelf dus wel moeten afvragen of je niet teveel belt voor een herlaadkaart. Als je per maand rond de 1 GB aan dataverkeer gebruikt of minder dan 200 minuten per maand belt, kan een herlaadkaart al voordelig zijn voor jou.

Gratis simkaart

Vaak ontvang je bij aankoop van je simkaart gratis beltegoed of gratis belminuten/mb’s op. Hiernaast bestaat er ook een gratis simkaart, waar je geen gratis beltegoed bij krijgt. De kosten van de aanschaf van een simkaart zijn eigenlijk het minst belangrijk. Een gratis simkaart klinkt misschien aantrekkelijk, maar uiteindelijk kan het zijn dat je duurder uit gaat vallen door de tarieven van de provider. Vergelijk dit vooraf dus goed!

Prepaid internet

Prepaid internet wordt in twee verschillenden vormen aangeboden:

    Prepaid internet via een internet bundel
    Prepaid internet afrekenen per MB

Prepaid internet via een internet bundel

Bij deze bundels krijg je voor een vooraf betaald vast bedrag, een bepaalde hoeveelheid data. Door het vooraf een hoeveelheid internet koopt, vallen de tarieven een stuk lager uit dan die van losse MB’s. Deze kosten variëren tussen de € 0,01 en € 0,03 per MB, afhankelijk van de provider. Prepaid internet bundels zijn altijd een maand geldig. Overgebleven data wordt hier dus niet meegenomen naar de volgende maand. Wel zijn deze internetbundels elke maand te wijzigen, activeren en stop te zetten.

Prepaid internet afrekenen per MB

Als je van prepaid internet gebruik maakt, betaal je per losse MB vanuit je beltegoed. Het voordeel hiervan is dat je nooit meer geld bent dan je verbruikt. De prijs per MB is alleen wel een stuk duurder. Je betaalt ongeveer tussen de € 0,10 en € 0,25 per MB. Ook dit is afhankelijk van de provider. Als jij weinig gebruik maakt van mobiel internet, doordat je bijvoorbeeld vaak gebruik kan maken van WiFi, dan is dit de voordeligste optie. Wanneer jij maandelijks meer dan 50 MB gebruikt, is het weer voordeliger om gebruik te maken van een prepaid internet bundel.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+