Waarom een mobiele telefoon met prepaid kaart?

29 mrt 2021 Simkaart

Uit onderzoek blijkt dat prepaid kaarten weer steeds populairder worden onder de mobiele gebruikers. Wil jij met je mobiele telefoon altijd bereikbaar zijn? Dan is het kopen van een herlaadkaart een prima idee. Met prepaid koop je vooraf tegoed, waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten. Is je tegoed op, dan moet je weer tegoed opwaarderen om te kunnen blijven appen en bellen. Wel blijf je altijd bereikbaar voor anderen. In dit artikel bespreken we hoe een mobiele telefoon met prepaid kaart werkt, waar je prepaid kaart kan aanschaffen en waarom een herlaadkaart geschikt voor jou kan zijn. Lees verder!

Prepaid kaart voor je mobiele telefoon kopen?

Waar let je op bij het kopen van een prepaid kaart/herlaadkaart?

  • Rekent de provider per seconde of per minuut af wanneer je belt. Per seconde is namelijk goedkoper.
  • Wat betreft prepaid internet is het handig om te kijken of er per KB of per MB wordt afgerekend. Per KB is uiteraard goedkoper, omdat er dan niet wordt afgerond naar boven.

Hieronder zie je de beste optie voor een prepaid kaart/herlaadkaart.

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Welke telefoons werken met een herlaadkaart?

Ben jij op zoek naar een telefoon met prepaid kaart? Helemaal goed! Eigenlijk werkt elke telefoon wel met een prepaid kaart. Je schaft een herlaadkaart aan bij de mobiele provider van jouw voorkeur, welke je vervolgens thuis krijgt toegestuurd. Je zorgt er zelf voor dat je een geschikte mobiele telefoon hebt, waar een prepaid kaart in past. Voor goede prepaid telefoons zit je altijd goed bij merken, zoals Samsung of Huawei. Apple is ook een goede optie, maar is vaak wel wat duurder om als prepaid telefoon aan te schaffen.

Waarom een simlockvrije telefoon?

Het is verstandig om een telefoon te hebben die simlockvrij is. Hierdoor heb je niet het probleem dat je prepaidkaart er straks niet in past. Een simlock is een blokkade op je telefoon die is aangebracht door een mobiele provider, waar je je telefoon hebt gekocht. Hierdoor kun je alleen internetten en bellen met het netwerk of de simkaart van deze provider.

Telefoons met een simlock worden gelukkig bijna niet meer verkocht.

Waarom kiezen voor een telefoon met prepaid kaart?

Of een mobiele telefoon met herlaadkaart geschikt is voor jou hangt van een aantal factoren af. Wil je niet vastzitten aan een abonnement en daarmee elke maand vaste lasten hebben? Dan is een prepaid simkaart/herlaadkaart voor je telefoon zeker geschikt. Met prepaid betaal je namelijk altijd vooraf voor een bepaalde hoeveelheid data, waardoor je precies weet hoeveel je uitgeeft. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees hieronder wat een herlaadkaart nog meer voor je te bieden heeft:

✓ Altijd betere controle over je kosten voor je mobiele telefoon.
✓ Je betaalt alleen voor wat je verbruikt.
✓ Met prepaid ben je altijd bereikbaar. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld niet veel belt, maar wél bereikbaar wilt zijn.
✓ Je prepaid tegoed is onbeperkt houdbaar, zolang je simkaart natuurlijk wel actief is.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+