Wat is een prepaid kaart?

21 jul 2021 Simkaart

Een groot deel van de het land maakt nog steeds gebruik van prepaid kaarten. Sommigen gebruiken een herlaadkaart naast een lopend telefoon of sim only abonnement, maar een groot gedeelte bezitten alleen een prepaid kaart. Er zijn toch nog mensen die niet weten wat een prepaid kaart is. In deze blog geven we daarom antwoord op de vraag: wat is een prepaid kaart? Lees snel verder!

Hoe werkt een prepaid kaart?

Prepaid betekent letterlijk “van te voren betalen”. Bij een prepaid kaart zul je dus vooraf moeten betalen voor wat je gaat gebruiken. Dit vooraf betalen gaat in de vorm van beltegoed. Dit beltegoed zul je eerst op één van de vele verkooppunten moeten kopen. Vervolgens bel je naar het nummer van de provider, waarna je de beltegoed code kunt invoeren. Na het doorlopen van deze stappen is je beltegoed opgewaardeerd en kun je bellen, sms’en of data verbruiken. Wanneer je beltegoed op is, dien je dit weer op te waarderen.

Online opwaarderen

Het opwaarderen van beltegoed kan tegenwoordig ook vaak online. Bij de meeste prepaid providers heb je de mogelijkheid om prepaid kaarten online op te waarderen. Dit is de afgelopen jaren veel makkelijker en sneller gemaakt. Steeds minder mensen kopen beltegoed bij de hierboven genoemde verkooppunten door het stijgende gebruiksgemak van online opwaarderen. Een aantal prepaid providers hebben ook de functie “automatisch opwaarderen”.

Aanbod prepaid kaarten

Er zijn meerdere prepaid kaarten beschikbaar. Wij hebben uitgezocht wat de beste en goedkoopste prepaid kaart is. Deze zie je hieronder:

Prepaid providerBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,200,0075
0,0075
Bestel
XIPO CONNECT
(Data Only Jaarbundels)
--Vanaf 0,006Bestel

Voordelen van een prepaid kaart

Er is nu antwoord gegeven op de volgende vraag: wat is een prepaid kaart? Maar wat kan een prepaid kaart dan voor jou betekenen? Een prepaid kaart heeft de volgende voordelen:

  • Geen maandelijkse vaste lasten
  • Geen financiële risico’s
  • Een prepaid kaart kan voordelig zijn wanneer je weinig belt en/of gebruik maakt van prepaid internet
Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+