De prepaid mastercard is erg populair onder de prepaid kredietkaarten. Deze kaart wordt vaak gebruikt tijdens het reizen, om in het buitenland geld op te nemen, een hotel te boeken, te betalen met een andere valuta in winkels of restaurants of voor het boeken van een vliegticket.
Dat komt voornamelijk door de vele voordelen die deze kaart met zich meebrengt, welke we toelichten op deze pagina. Ook wijzen we je op een aantal handige tips bij het vergelijken van de verschillende aanbieders van de mastercard prepaid.

door het feit dat je grip op je uitgaven houdt, zonder dat je inlevert op het gebied van veilig & snel betalen. Hierdoor is de prepaid mastercard een ideaal betaalmiddel voor jongeren, studenten en anderen die graag grip op hun uitgaven hebben. Daarnaast is deze mastercard snel aan te vragen, omdat er geen kredietcheck nodig is en gemakkelijk te herladen!

Waarom kiezen voor een prepaid mastercard?

De belangrijkste redenen die er zijn waarom je zou moeten kiezen voor een prepaid mastercard is:

 • Grip op je uitgaven: Je kan niet rood staan
 • Veilig & snel betalen in binnen- en buitenland
 • Betalen met je prepaid mastercard op 33 miljoen locaties
 • Geen kredietcheck!
 • Garantie & bescherming op je betalingen. Lees hierover meer op de pagina prepaid kredietkaart.

Een ander woord voor de mastercard prepaid is ook wel mastercard debit. Je kunt namelijk alleen het geld van deze kaart gebruiken dat je er zelf opgezet hebt. Op deze manier kun je nooit rood komen te staan, waarmee je veel geld bespaart en grip hebt op je uitgaven. Je geeft namelijk nooit meer geld uit dan je hebt.
Daarnaast is het een groot voordeel dat je wereldwijd met de prepaid mastercard kunt betalen! Momenteel zijn er ruim 33 miljoen locaties (pinautomaten, winkels en andere gelegenheden) die aangesloten zijn op het mastercard netwerk. Hoe weet je waar je kunt betalen? Kijk dan bij een betaalautomaat, pinautomaat of betaalopdracht of het logo van mastercard erop staat.

Prepaid mastercard vergelijken, waar moet ik op letten?

Bij het vergelijken van een prepaid kredietkaart, zoals een mastercard, moet je op een aantal dingen letten om de juiste kaart te vinden waar jij het beste mee uit de voeten kunt. Belangrijk is bijvoorbeeld dat je sommige prepaid kredietkaarten verplicht moet koppelen aan een zichtrekening bij de desbetreffende bank. Andere belangrijke zaken zijn:

 1. Het jaarlijkse limiet van de kaart
 2. de jaarlijkse kosten
 3. kosten voor het opnemen van geld
 4. en de oplaadkosten.

Limiet : Waar de ene kredietkaart slechts een bedrag toelaat van €1.000,- kan dat bij een andere maar liefst €8.000,- zijn. Bij een Belfius prepaid mastercard is het plafond onbeperkt, al moet je dit wel specifiek aanvragen bij een kantoor. Let op: Dit zijn jaarlijkse limieten dus je moet vooraf goed nagaan wat je allemaal met de prepaid kredietkaart wilt betalen.
Jaarlijkse kosten : Ook de jaarlijkse bijdrage tussen prepaid betaalkaarten kunnen flink verschillen. Bij de ene bank betaal je jaarlijks slechts €5,- wat bij een andere kan oplopen tot €50,-. Vaak kun je bij een duurdere kaart meer service verwachten en soms zijn de kosten voor het opnemen van geld dan ook lager. Dit is echter afhankelijk van de aanbieder.
Kosten voor het opnemen van geld: Geld opnemen bij een bank kost ongeveer tussen de €2,- en €5,- afhankelijk van de aanbieder. Pinnen in eurogebied is gratis en buiten het euro gebied is dit tegen een voordelige wisselkoers.
Oplaadkosten : De oplaadkosten van een prepaid mastercard zijn vaak gratis, wanneer je dit via online bankieren of via een mobiele app doet.

Aanbieders van de prepaid mastercard

 • BNP
 • DB Card
 • Paysafecard Mastercard
 • Belfius Mastercard Prepaid
 • Bpaid
 • Hello Bank
 • Viabuy Mastercard prepaid