Je hebt prepaid kredietkaarten in meerdere soorten en aangeboden door verschillende banken, waardoor ze in kosten en service van elkaar kunnen verschillen. De prepaid Visa is een betaalkaart die je over de hele wereld kunt gebruiken, zelfs in de minst toeristische gebieden.

Waarom kiezen voor een prepaid Visa?

Een prepaid Visa kun je heel veel locaties gebruiken. Dit komt doordat de visacard de eerste creditcard op de markt was, waardoor zij hun netwerk hebben kunnen uitbreiden over de hele wereld. Om deze reden is het netwerk van de prepaid Visa doorgedrongen tot in afgelegen gebieden, waardoor je ook hier gebruik kunt maken van de visa betaalkaart om betalingen te doen of geld te pinnen. Echter is de prepaid Mastercard momenteel populairder onder aanbieders en consumenten en ook deze is op veel plaatsen (33 miljoen!) te gebruiken.

Voordelen Visa Prepaid

Andere voordelen van de Visa prepaid betaalkaart zijn:

  • Geen kredietcheck!
  • Hierdoor gaat de aanvraag van de prepaid visa heel snel
  • Ideaal voor studenten en jongeren
  • Snel en veilig betalen!
  • Garantie op je online betalingen

Grip op je uitgaven met de Visa debitcard

Een creditcard betekent dat je geld leent via je betaalkaart en dit achteraf terugbetaald. Bij een prepaid creditcard werkt dit anders. Je leent namelijk geen geld van de bank, maar gebruikt geld wat je zelf hebt opgeladen. Daarom wordt de prepaid kredietkaart ook wel debitcard en in dit geval Visa debitcard genoemd. Een groot voordeel van het feit dat je geen geld leent is dat je niet meer uitgeeft dan je hebt en daarnaast geen hoge rentes hoeft te betalen en je dus geld uitspaart. Dit is ook de reden dat banken geen kredietcheck doen bij de aanvraag van een prepaid visa. Zij lopen namelijk geen risico en jij kunt wel van het veilige systeem van de creditcard gebruikmaken en wereldwijd betalen met je visa prepaid.

Vergelijken prepaid Visa

Voor het vergelijken van een prepaid visacard is het handig om op een aantal dingen te letten. Zo heeft een prepaid kredietkaart namelijk meestal een bepaald limiet. Dit is een jaarlijks limiet en kan dus niet overschreden worden. Afhankelijk van wat jij met je prepaid betaalkaart wilt doen is het belangrijk om op deze limieten te letten. Daarnaast kun je de prepaid visa vergelijken aan de hand onder andere van de kosten voor betaalopdrachten, herladen en jaarlijkse kosten. Hoe je dit doet wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina prepaid betaalkaart.

Aanbieders van de prepaid Visa kaart

De prepaid Visa kaart is een populair betaalmiddel en wordt aangeboden door de volgende banken:

  • Viabuy prepaid Visa
  • ING Visa Classic: Deze kaart kost voor jongeren onder de 25 slechts €10,- per jaar. Voor ouderen kost de visacard €18,- per jaar. Je betaalt binnen de Eurozone niets extra’s voor betalingen. Buiten de eurozone is dit 1,6% van het bedrag. Het opnemen van geld is wel duurder. Dit kost €4,96 (in bankkantoren €6,96) + 1% van het opgenomen bedrag binnen de Eurozone en hierbuiten 1,6%.