Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zowel internet via een mobiel abonnement als prepaid internet. Prepaid internet bestaat al sinds het moment dat er internet op mobiele telefoons mogelijk is, maar pas sinds de opkomst van smartphones en de prepaid internet bundels is het prepaid internet enorm populair geworden.
Dat internet razend populair is, zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Regelmatig zie je jongeren én volwassenen op hun smartphone kijken om even het laatste nieuws te lezen, afspraken te maken, foto’s te delen of het weerbericht te checken. Dat is ook niet zo gek, want het mobiele internet is heel gemakkelijk en snel te gebruiken. We kunnen dus eigenlijk niet meer zonder! Daarom is het verstandig om te vergelijken welke optie voor mobiel internet voor jou het goedkoopst is!

Prepaid internet vergelijken

Prepaid internet wordt in verschillende vormen aangeboden en of het daadwerkelijk goedkoper is ligt aan je persoonlijke situatie. Lees onderstaande informatie goed door en beslis wat voor jou de goedkoopste keuze is! Er zijn twee vormen die wij voor jullie willen vergelijken, te weten:

  • Prepaid internet via een internet bundel
  • Prepaid internet afrekenen per MB

Kies hieronder direct voor de beste prepaid kaart met internet! Onder de tabel staat meer informatie over de vormen van prepaid internet.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
Mobile Vikings0,00750,00750,0075 Bestel
XIPO CONNECT--0,006Bestel

Prepaid internet via een internet bundel

De prepaid internet bundels zijn als het ware een “prepaid bundel” waarbij je voor een vast bedrag dat vooraf betaald wordt, een bepaalde hoeveelheid data ofwel MB’s ontvangt. Doordat je vooraf een hoeveelheid internet data koopt, zijn de prepaid tarieven van internet behoorlijk laag in verhouding tot losse MB’s. Zo betaal je bijvoorbeeld bij AH Mobiel minder dan €0,01 per MB! Prepaid internet bundels zijn in alle gevallen een maand geldig. Mocht je dus nog data ofwel MB’s over hebben, dan neem je deze niet mee naar de volgende bundel/maand. Zorg er dus voor dat je jouw bundel helemaal op maakt en er dus maximaal gebruik van maakt.

Je kan je prepaid internetbundel elke maand wijzigen, activeren of stopzetten. Je kan je bundel dus aanpassen aan je maandelijkse gebruik. Ga je op vakantie? Dan zal je die maand minder gebruik maken van je prepaid internet bundel (deze zijn niet geldig in het buitenland) en is het verstandig om een kleine bundel te activeren. Kom je vervolgens weer thuis en wil je al je vrienden je vakantiefoto’s sturen? Dan heb je een grotere bundel nodig. Benieuwd naar goedkope internetbundels? Wij hebben de goedkoopste bundels voor je op een rijtje gezet!
Let op: Sommige providers verlengen je bundel automatisch, als er genoeg beltegoed om je prepaid simkaart staat. Wil je dat niet? Zet je internetbundel dan stop. Dit kan in de meeste gevallen via een SMS of door dit aan te geven via de app van desbetreffende provider.

Alleen prepaid internet met een data only simkaart

Wil je alleen internetten? En heb je geen behoefte aan belminuten en sms’jes, bijvoorbeeld omdat je hier online alternatieven voor gebruikt (zoals WhatsApp)? Overweeg dan eens een data simkaart! Dit is een prepaid kaart welke puur voor internetgebruik is ontwikkeld. Alles hierover lees je op onze pagina: Prepaid Data Only Simkaart.

Wij raden de data simkaart van XIPO CONNECT aan. De prepaid databundels op deze sim zijn 1 jaar tot onbeperkt geldig, en de kaart biedt dekking in 37 landen (met vaak meerdere aangesloten providers per land voor een betere dekking).

Prepaid internet afrekenen per MB

Wanneer je gebruik maakt van prepaid internet, betaal je per losse MB vanuit je beltegoed. Je kan dus nooit meer geld besteden aan mobiel internet dan dat je aan beltegoed op je prepaid kaart hebt staan. Het afrekenen per MB is relatief duur, je betaalt ongeveer tussen de €0,10 en €0,25 per MB, afhankelijk van de telecomprovider. Wanneer je weinig gebruikt maakt van mobiel internet (bijvoorbeeld omdat je veel gebruik maakt van WiFi), zijn de kosten te overzien. Wanneer je maandelijks meer dan 50 MB gebruikt, is het verstandig om te kiezen voor een prepaid internet bundel. In onderstaande tabel hebben wij de tarieven voor prepaid internet voor je op een rijtje gezet.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
Mobile Vikings0,00750,00750,0075 Bestel
XIPO CONNECT--0,006Bestel

Let op: Wanneer je een smartphone hebt, adviseren wij je om te kiezen voor een prepaid bundel! Met een smartphone gebruik je snel meer dan 50 MB per maand, waardoor een prepaid internetbundel goedkoper is!

De voordelen van Prepaid internet

Mobiel internet is populair. Dat prepaid internet ook zo populair is, is bij minder mensen bekend. Het gebruik van mobiel internet gaat vaak gepaard met een smartphone. Voor het gemak wordt er dan in veel gevallen een mobiel abonnement afgesloten waarbij je een ‘gratis’ smartphone ontvangt. Erg makkelijk, maar lang niet altijd goedkoop en gebruiksvriendelijk. Prepaid internet heeft namelijk vele voordelen!
Dit zijn:

  • Geen maandelijkse vaste lasten
  • Geen onverwachte kosten. Je kan namelijk nooit meer beltegoed uitgeven dan er op je prepaid kaart staat
  • Je betaalt alleen voor de hoeveelheid MB’s waar je werkelijk gebruik van maakt
  • Geen contract dus geen betaalverplichtingen

Deze voordelen maken prepaid internet in sommige gevallen goedkoper dan een abonnement. Vooral wanneer je kiest voor een prepaid internet bundel. Bij sommige providers, zoals bijvoorbeeld AH Mobiel (Slim Only) kun je bundels met elkaar combineren. Zo kun je bijvoorbeeld naast een goedkope internetbundel ook een goedkope belbundel of sms bundel activeren. Zo wordt je mobiele gebruik helemaal goedkoop! Kijk voor meer informatie over prepaid bundels op de homepage.